Airbus skuffer efter udfordrede leverancer

Den europæiske flyproducent har oplevet dyk i omsætningen i første kvartal.
Foto: Pr / Airbus
Foto: Pr / Airbus

Airbus kom ikke helt så godt gennem sit første kvartal som ventet, fordi den franske flyproducent oplevede forsinkelser i leverancen af nye fly til kunderne.

Airbus registrerede i perioden et fald i omsætningen på 2 pct. til 11,76 mia. euro mod ventede 11,82 mia. euro. 

”Vi står fortsat over for udfordringer i driftsmiljøet som omfatter særligt stride spændinger i forsyningskæden,” udtaler Airbus’ topchef, Guillaume Faury, i regnskabet. 

Airbus medtager kun salgsindtægterne fra fly og helikoptere i regnskabet, når de er leveret til kunderne.

Udviklingen dækkede over et fald i indtægterne fra salg af kommercielle fly på 5 pct. til 8,11 mia. euro, mens 9,08 mia. euro ifølge Bloomberg News var ventet. I alt leverede Airbus 127 kommercielle fly i kvartalet, mens analytikerne havde regnet med 141 fly.

Der var også en tilbagegang i forsvarssalget på 6 pct. til 2,30 mia. euro sammenlignet med konsensus på 2,50 mia. euro.

Det gik derimod markant frem inden for segmentet for helikoptere, hvor der var en vækst på 26 pct. til 1,60 mia. euro mod spåede 1,31 mia. euro.

Udviklingen betød, at driftsoverskuddet dykkede med 39 pct. til 773 mio. euro, mens 821 mio. euro var ventet, mens nettooverskuddet blev på 466 mio. euro, et fald på 62 pct., sammenlignet med en forventning i markedet på 591 mio. euro.

Airbus fastholder i forbindelse med sit kvartalsregnskab sin forventning om et driftsoverskud, justeret EBIT, på 6 mia. euro, mens analytikernes bud er på 65,11 mia. euro. Den franske flyproducent regner fortsat også med en fri pengestrøm på 3 mia. euro, ligesom koncernen venter at levere 720 kommercielle fly til kunderne.

”Vores guidance for 2023 er uændret, da leverancerne af kommercielle fly ventes at være baglæsset,” siger Guillaume Faury også. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også