Rolls-Royce har store udfordringer med at holde produktionen i gang

Analytiker ser dog motor- og bilproducenten være foran dets genopretningsplaner.
Rolls-Royce fastholder forventningerne trods udfordringer med at skaffe varer hjem til produktionen. | Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
Rolls-Royce fastholder forventningerne trods udfordringer med at skaffe varer hjem til produktionen. | Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Rolls-Royce fastholder sine forventninger til 2023, mens det stadig er en stor udfordring for selskabet at hente de nødvendige varer hjem til produktionen af luftmotorer.

Selskabet venter i indeværende år et driftsresultat på 0,8-1 mia. pund og frie pengestrømme i niveauet 600-800 mio. pund, fremgår det af Bloomberg News.

”Mens der kan være noget skuffelse i at Roll-Royce fastholder sine forventninger, antyder alt, hvad vi ser i dagens handelsopdatering, at selskabet ser ud til at være foran planen for selskabets seneste genopretning,” vurderer Micheal Hewson, chefanalytiker i CMC Markets UK, i en kommentar.

At holde gang i produktionen er ifølge Bloomberg News et generelt problem for den globale luftfartsindustri, da der er mangel på reservedele og kompetent arbejdskraft. Sanktionerne mod Rusland påvirker samtidig leveringen af komponenter som eksempelvis titanium til flymotorer.

Ved 16-tiden falder Rolls-Royce aktien 6,3 pct. til 146,40 pund børsen i London.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også