Tesla stiger på Musks første besøg i Kina i tre år

Elbilstopchefen er taget til Kina for at sikre, at der ikke sker forstyrrelser på verdens største marked for elbiler.
Tesla-topchef Elon Musk under besøget i Kina. | Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix
Tesla-topchef Elon Musk under besøget i Kina. | Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Tesla stiger 3,6 pct. til 200,04 dollar på nyheden om, at den administrerende direktør, Elon Musk, er ankommet til Beijing for at mødes med højtstående kinesiske embedsmænd og besøge fabrikken i Shanghai.

Musk ventes at mødes med kinesiske embedsmænd for at sikre, at der ikke sker nogen forstyrrelser på verdens største marked for elbiler, skriver finansmediet Markewatch.

Wedbush-analytiker Dan Ives vurderer, at besøget kommer på et nøgletidspunkt for elbilsproducenten, da den gør sig klar til udfordringen fra kinesiske elbilselskaber, der opererer på verdens største elbilmarked.

”Vi ville forvente, at Musk ville tilbringe det meste af sit besøg omkring den vigtige Shanghai Gigafactory-fabrik, som fortsat er hjertet og lungerne i Tesla-produktionen globalt,” skriver Ives i et notat ifølge Marketwatch.

”Med Giga Shanghai, der nu producerer over 80.000 enheder om måneden, er produktionsskalaen og omfanget af Tesla i Kina fortsat en af dets vigtigste fordele, idet Musk & Co. står over for stigende indenlandsk konkurrence fra eksempelvis BYD, Nio, Xpeng og andre med en priskrig på elbiler i landet,” fortsætter analytikeren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også