Analytiker om maj-trafiktal: "Noget af det bedste jeg har set fra SAS længe"

Luftfartsanalytiker kalder tallene for ”opmuntrende”.
Aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, ser flere grunde til, at SAS' ledelse bør være i godt humør over maj måneds trafiktal. | Foto: PR / Sydbank
Aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, ser flere grunde til, at SAS' ledelse bør være i godt humør over maj måneds trafiktal. | Foto: PR / Sydbank
AF MARKETWIRE

Der er færre tomme sæder i SAS-flyene, og det giver grund til at vende mundvigene op hos SAS-ledelsen, der ellers har sit at kæmpe med midt i den igangværende rekonstruktion af selskabet.

Det er meldingen fra Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, efter at flyselskabet netop har offentliggjort trafiktal for maj.

”Det er noget af det bedste, jeg har set fra SAS meget længe. Det er opmuntrende,” siger Jacob Pedersen til MarketWire.

SAS har i maj formået at løfte kabinefaktoren markant i forhold til samme periode sidste år.

Passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) steg 26,3 pct. i forhold til samme måned året før. Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) steg med 16,9 pct. i måneden, og sædeudnyttelsen (kabinefaktoren) opgøres til 77,1 pct. I forhold til samme måned sidste år er belægningsprocenten dermed steget 5,7 pct.point.

Der var dog ikke fremgang på alle poster i trafiktallene.

Den såkaldte valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, faldt med 1,9 pct. i maj til 1,08 svenske kr.

Justeret for valutaudsving faldt yielden endnu mere med 2,8 pct.

”Belægningen er høj og den massive stigning, som mange andre flyselskaber oplever i yielden, den har SAS jo ikke, og det skyldes nok trafikmix, fordi der er betydeligt færre forretningsrejsende nu og betydeligt flere fritidsrejsende. Det giver automatisk et nedadgående pres på yielden, men i den forbindelse holder SAS faktisk en yield på linje med det, jeg havde regnet med,” siger Jacob Pedersen.

Samlet rejste 2,172 mio. passagerer med SAS i maj - en stigning på 19 pct. fra samme måned sidste år.

”Fordi man har flere flyvninger, mere kapacitet i luften og fylder flyene godt op i forhold til, hvad vi har set historisk, så betyder det også, at man har højere indtægter.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også