Ingen dialog mellem strejkende og DSB i togkaos

Godt 600 medlemmer har nedlagt arbejdet på DSB’s værksteder, fordi de er utilfredse med DSB i lønforhandling.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Omkring 600 til 700 medarbejdere har nedlagt arbejdet på DSB’s værksteder, og der er tirsdag formiddag ikke nogen melding om, hvornår de vil vende tilbage.

Det siger Jens Kjeldsen, der er landsformand for Fællesorganisationen Jernbanedrift, der organiserer håndværkere ansat ved DSB, DSB Vedligehold A/S, S-tog og Banedanmark.

”Medlemmerne er sure over, at det har været en dikteret lønforhandling. Vi fik tilbudt et tal, og det sagde vi nej til og argumenterede for, at tallet skulle være anderledes. Men DSB rykkede sig ikke,” siger Jens Kjeldsen.

DSB tilbød ifølge landsformanden en lønstigning på 2,7 procent.

”Det var lige meget, hvad vi tilbød. Vi kunne tage de 2,7 procent eller lade være. Så sagde vi, at vi gik.”

Jens Kjeldsen siger, at der ingen dialog er mellem de strejkende medarbejdere og DSB, men det er ønsket fra hans medlemmer, at DSB vil gå i dialog og forhandling med dem igen.

Ifølge DSB og Fællesorganisationen Jernbanedrift blev det afgjort i Arbejdsretten mandag, at der er bod per time for de strejkende medarbejdere, og at det tirsdag er under skærpende omstændigheder.

Det betyder, at det koster hver arbejder, der har nedlagt arbejdet, 86 kroner i timen for hver time, de ikke kommer på arbejde.

”De mister deres timeløn og får en bod per time. Jeg ved ikke, hvor længe de vil gøre det. Det er dyrt for mine medlemmer, så det vægter højt,” siger Jens Kjeldsen.

DSB’s kommunikationschef, Niels-Otto Fisker, siger, at DSB forhandler efter den danske model.

”Vi er ikke midt i overenskomstforhandlinger. Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og vi kan selvsagt ikke forhandle med nogen, der nedlægger arbejdet ulovligt,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også