Finnair opjusterer efter høj rejseaktivitet

Den finske SAS-konkurrent ser muligheder for et driftsresultat i 2023, der er bedre end 2019-niveauet.
Foto: Bodo Marks/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Bodo Marks/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Finnair opjusterer forventningerne med henvisning til høj rejseaktivitet, der ventes at forsætte med at overstige den tidligere prognose.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra SAS’ finske rival.

Finnair venter nu, at det sammenlignelige driftsresultat vil være på linje med, eller endda overstige, indtjeningen i 2019, inden coronapandemien fik markedet til at kollapse. Den seneste prognose fra den 27. april forudså ikke resultater på 2019-niveau.

Finnair tjente 162,8 mio. euro på driften i 2019 ud af en omsætning på 3098 mio. euro. Omsætningen i år ventes stadig ikke at komme på niveau med 2019.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Ud over den stigende rejseaktivitet skal opjusteringen også ses i lyset af, at brændstofpriserne har udviklet sig mere favorabelt, end ledelsen tidligere forudså, ligesom arbejdet med den nuværende strategiplan skrider frem hurtigere end oprindeligt ventet, begrunder Finnair.

Med den nye prognose når Finnair eksempelvis målet om en driftsmargin på mindst 5 pct. 12-18 måneder før den oprindelige målsætning, der forudså en sådan lønsomhed fra midten af 2024.

Usikkerheden er dog stadig stor, blandt andet fordi brændstofpriserne stadig er høje, ligesom der ikke er tegn på, at det russiske luftrum åbnes for flytrafik.

Finnair stiger tirsdag 3,3 pct. på børsen i Helsinki. Herhjemme ligger SAS 3 pct. højere i 0,2701 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu