Toyota stiger markant efter generalforsamling: I højeste niveau i 16 måneder

På generalforsamlingen lykkedes det imidlertid ikke dansk pensionsselskab at komme igennem med kritisk forslag.
Foto: Akhtar Soomro/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Akhtar Soomro/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktien i japanske Toyota stiger onsdag med 8,1 pct. til det højeste niveau i 16 måneder efter bilproducentens ordinære generalforsamling, hvor blandt andet den danske pensionskasse Akademikerpension var fremme med kritiske røster om selskabets lobbyindsats og målsætninger inden for elektriske biler (EV).

Aktionærerne afviste dog et forslag fra tre europæiske pensions- og kapitalforvaltere, herunder Akademikerpension, om at løfte mere af sløret for Toyota-ledelsens lobbyindsats i favør af køretøjer, der ikke er fuldt batteridrevne.

Akademikerpension havde til generalforsamlingen stillet spørgsmål til og bedt Toyota om at afholde sig fra offentlige udtalelser og lobbyvirksomhed, der vil underminere skiftet mod fuld elektrificering.

”Det, vi frygter, er, at Toyota bliver efterladt med deres nuværende EV-mål, der ikke er så ambitiøse som de fleste af deres konkurrenter, og at deres lobbyaktiviteter også er en voksende kilde til risiko,” sagde investeringschef Anders Schelde fra Akademikerpension til Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også