DSB afviser fortsat forhandlinger: Opfordrer medarbejdere til at genoptage arbejdet

Selskabet afviser fortsat at gå i dialog med medarbejderne under eller i umiddelbar forlængelse af de ulovlige arbejdsnedlæggelser. (Rettet)
Utilfredshed med DSB tilbud om lønforhøjelse har fået medarbejdere til ulovligt at nedlægge arbejdet siden mandag. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Utilfredshed med DSB tilbud om lønforhøjelse har fået medarbejdere til ulovligt at nedlægge arbejdet siden mandag. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

(Rettet med korrekt angivelse af DSB’s foreslåede lønstigning)

DSB sender en kraftig opfordring om at genoptage arbejdet til de medarbejdere på selskabets værksteder, der siden mandag har deltaget i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. 

“Det koster hver medarbejder cirka 2.500 kroner brutto om dagen i bod og manglende løn at deltage i de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser. Jeg synes, at tillidsmændene skal koncentrere sig om at få deres kolleger tilbage på arbejde, for de mister mange penge,” lyder det i et skriftligt svar fra kommunikationschef i DSB, Niels-Otto Fisker, til MobilityWatch. 

Det blev mandag besluttet i Arbejdsretten at arbejdsnedlæggelsen var overenskomststridig, og medarbejderne får derfor en bod på 86 kr. for hver time, de ikke arbejder. 

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse kommer i forlængelse af, at medarbejderne er utilfredse med den lønstigning på 2,7 pct., som DSB har tilbudt i forbindelse med lokale lønforhandlinger. Medarbejderne kræver derfor, at DSB genoptager forhandlingerne. 

DSB afviser dog, at arbejdsnedlæggelsen direkte vil afføde nye forhandlinger. 

”Vi tager gerne dialog med vores medarbejdere, men, som jeg har sagt før, ikke under eller i umiddelbar forlængelse af ulovlige arbejdsnedlæggelser,” lyder det fra Niels-Otte Fisker. 

Ifølge formand for Fællesorganisationen Jernbanedrift, Jens Christian Kjeldsen, er forhandlingerne om løn brudt sammen, fordi DSB ikke ville deltage i egentlige forhandlinger, men i stedet er kommet med et ’diktat’. 

Derfor kræver medarbejderne, at DSB giver lovning på nye forhandlinger, og at DSB er lydhør overfor medarbejdernes utilfredshed, før de er villige til at genoptage arbejdet. 

”Det er gået lidt i hårdknude, fordi medarbejderne vil have en garanti om forhandlinger, ellers går de ikke i gang igen,” siger Jens Christian Kjeldsen til MobilityWatch. 

DSB har til MobilityWatch oplyst, at forsinkelserne og aflysningerne forårsaget af arbejdsnedlæggelserne også vil koste selskabet penge. Det er endnu ikke muligt for DSB at oplyse, hvor stor summen bliver, eftersom selskabet først kan danne sig et overblik, når togdriften er tilbage til normal. 

Læs mere her: 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også