Tidligere topchef sagsøger Nissan for fyring for 1 mia. dollar

Den tidligere topchef, der i 2019 flygtede fra Japan, vil have erstatningen for den ”omfattende skade”, hans finanser og omdømme har lidt.
Tidligere Nissan-topchef Carlos Ghosn flygtede i 2019 fra Japan. Nu sagsøger han bilproducenten for 1 mia. dollar. | Foto: Mohamed Azakir/Reuters/Ritzau Scanpix
Tidligere Nissan-topchef Carlos Ghosn flygtede i 2019 fra Japan. Nu sagsøger han bilproducenten for 1 mia. dollar. | Foto: Mohamed Azakir/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Carlos Ghosn har lagt sag an mod Nissan for at have fyret den tidligere administrerende direktør i 2018.

Den forhenværende topchef var af Nissan anklaget for at have forfalsket dokumenter og snydt med lønoplysningerne til den japanske bilproducent.

I 2019 flygtede Carlos Ghosn fra Japan, hvor han sad i husarrest, til Beirut, Libanon. Det er også i Beirut, at sagsanlægget er blevet indgivet, skriver Bloomberg News.

Den tidligere topchef søger mere end 1 mia. dollar i erstatning fra Nissan for den ”omfattende skade” hans finanser og omdømme har lidt.

”De alvorlige og følsomme anklager mod mig vil svæve i folks bevidsthed i mange år,” skriver Carlos Ghosn i sagsanlægget og tilføjer, at han ”vil lide under dem i resten af sit liv, da de har vedvarende indvirkning - også selv om det blot er anklager.”

Konkret søger den tidligere topchef 588 mio. dollar i kompensation og til at dække omkostninger samt 500 mio. dollar i tort.

Carlos Ghosn har foruden sin tidligere chefstilling i Nissan også siddet i spidsen af franske Renault og var drivkræften bag bilalliancen bestående af de to bilproducenter og Mitsubishi.

En talsperson fra Nissan fortæller, at bilproducenten ikke har modtaget søgsmålet, og at den heller ikke er bekendt med det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også