Airbus leverer stærkere kvartal end ventet

Flyproducenten løftede salget af kommercielle fly med 36 pct. til i andet kvartal.
Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters / X00217
Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters / X00217
AF MARKETWIRE

Efter pandemien er der igen kommet gang i luftfarten, og det mærker Airbus, som nu leverer flere fly til kunderne, og derfor i sit andet kvartal registrerede en solid vækst i salget.

Luftfartskæmpen oplevede nemlig en stigning i omsætningen på 24 pct. til 15,90 mia. euro mod ventede 15,75 mia. euro.

Det var især salget af kommercielle fly, som gik op med 36 pct. til 12,24 mia. euro, mens salget af helikoptere steg 8 pct. til 1,60 mia. euro. Det gik derimod den anden vej for salget inden for forsvars- og rumsegmentet med et minus på 10 pct. til 2,35 mia. euro.

”I løbet af første halvår af 2023 gik vi frem på tværs af vores forretninger i et operationelt miljø, der stadig var komplekst,” siger Guillaume Faury, topchef i Airbus, i en meddelelse.

”Der er stor efterspørgsel på vores kommercielle fly, som demonstreret af mere end 800 ordrer annonceret på Paris Air Show. Denne efterspørgsel er drevet af både vækst og flådeudskiftning, da flyselskaber investerer i mere brændstofeffektive flåder.”

I andet kvartal steg driftsresultatet, justeret EBIT, også med 34 pct. til 1,85 mia. euro, mens der her var ventet 1,775 mia. euro, og nettoresultatet så en fremgang på 55 pct. til 1,06 mia. euro, hvor konsensus lød på 1,26 mia. euro.

Aktien i Airbus’ amerikanske notering stiger onsdag med 2,0 pct., mens den i ordinær handel i Europa steg 0,1 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også