Spanien indleder sager mod lavprisflyselskaber for "uacceptable" tillæg på håndbagage

Tillæggene for håndbagage, som flyselskaberne har trukket passagererne, kan ende med at blive dyrt for selskaberne.
Den spanske regering handler nu, da flere af lavprisflyselskaberne har strammet håndbagagereglerne. | Foto: Antonio Gutiérrez/AP/Ritzau Scanpix
Den spanske regering handler nu, da flere af lavprisflyselskaberne har strammet håndbagagereglerne. | Foto: Antonio Gutiérrez/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den spanske regering anklager flere lavprisflyselskaber for uacceptable tillæg for håndbagage. Ministeriet for Forbrugerbeskyttelse har indledt sanktionssager mod flere selskaber.

Det skriver Frankfurter Allgemeine.

Overtrædelserne kan straffes med bøder til flyselskaberne på op til én million euro ”eller op til otte gange den ulovligt opnåede fortjeneste, hvis den overstiger dette beløb”, som regeringen meddelte torsdag. Ifølge avisen er det endnu ikke afsløret, hvilke flyselskaber der er indledt sanktionssager imod.

Anklagerne kommer i kølvandet af, at flere lavprisflyselskaber, der flyver til Spanien, har strammet sine håndbagageregler. Nu koster det kunderne penge at medtage håndbagage på flyvemaskinen, hvilket tidligere var gratis.

Ifølge den spanske regering er denne praksis i strid med national lovgivning af to årsager. For det første fordi gebyret for håndbagage nu faktureres særskilt fra billetprisen, mens det plejede at være en ydelse, der var inkluderet i flybillettens pris. Og for det andet fordi at de berørte flyselskaber ikke tæller gebyret for håndbagage med i deres annoncerede billetpris.

Ifølge Frankfurter Allgemeine efterforsker det spanske Ministerie for Forbrugerbeskyttelse flere lavprisflyselskaber for en anden praksis, der anses for at være ulovlig. Denne praksis omfatter blandt andet tillæggene for pladsreservation i relation til ledsagende personer for folk, der er mindreårige eller har behov for hjælp.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også