SAS boykotter Bacardi efter blacklisting

SAS har fjernet Bacardis produkter fra lounger og fly på grund af alkoholproducentens aktiviteter i Rusland.
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Det er ikke længere muligt at få en Bacardi med cola, når man flyver med SAS.

Luftfartsselskabet har besluttet sig for at boykotte spiritusproducenten som følge af, at Bacardi er havnet på de ukrainske myndigheders liste over selskaber, der fortsat driver forretning i Rusland.

Det er det norske erhvervsmedie Børsen, der bringer historien efter at have talt med SAS’ norske pressechef, Tonje Sund.

”SAS har som bekendt valgt at tage produkter fra selskaber fra Ukraines officielle liste ud af sortimentet. Vi havde Bacardi-produkter i enkelte lounger og nogen i vores ombord-sortiment, og de blev hurtigt fjernet, da Bacardi kom på listen,” siger hun.

SAS besluttede i juni måned af samme årsag at tage alle snackproducenten Mondelez’ produkter ud af sortimentet.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Det gælder blandt andet Marabou- og Daim-chokolade. De er i stedet blevet erstattet af tilsvarende produkter fra andre producenter.

Den ukrainske antikorruptionsmyndighed NCAP begrunder placeringen af Bacardi på listen med, at selskabet fortsat sælger sine varer i Rusland og samtidig har slået nye stillinger op i landet.

NCAP henviser også til tal fra Rusland, der viser, at Bacardis skattebetaling til den russiske stat steg til 12 millioner dollar sidste år.

Foruden den velkendte rom har Bacardi også brands som Grey Goose, Bombay Sapphire og Bacardi Breezer i sortimentet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også