Dansk biludlejer får ny topchef – tidligere direktør bliver i selskabet

Vicedirektør hos medejer går ind og overtager posten som adm. direktør i Sixt Danmark.
Foto: Florian Gaertner/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Florian Gaertner/AP/Ritzau Scanpix

1. september er Johan Ploug Aagaard ny adm. direktør hos biludlejeren Sixt Danmark.

Det fremgår af et opslag på Linkedin fra selskabet, hvis moderselskab hedder Mobility Service Danmark, og som er ejet af Henrik Isaksen og AL Finans, som er et datterselskab til Arbejdernes Landsbank.

Johan Ploug Aagaard kommer netop fra en stilling som vicedirektør i AL Finans. Han erstatter Lasse Barsholm, der hidtil har været adm. direktør, men som fortsætter i Sixt Danmark som kommerciel direktør.

”Fremtidens biludlejning bliver anderledes, og det kræver nogle andre kompetencer på direktørposten. Med tilgangen af Johan Ploug Aagaard får vi en CEO med indgående og nødvendigt kendskab til biler og finansiering. Jeg rigtig glad for og stolt over, at Johan har sagt ja til mit og bestyrelsens forslag om at komme til Sixt Danmark, hvor han skal hjælpe os med at sikre udvikling og udnytte vækstmulighederne fremadrettet,” udtaler Henrik Isaksen, bestyrelsesformand i Sixt Danmark. 

Johan Ploug Aagaard har arbejdet 12 år i AL Finans og de seneste 2 år som vicedirektør.

Isaksen peger samtidig på, at han er glad for, at Lasse Barsholm fortsætter i Sixt Danmark som kommerciel direktør. 

”Lasses kompetencer på området bliver en kæmpe forstærkning for Salg og Marketing, som bliver et af de vigtigste områder i Sixt Danmark i de kommende år,” lyder det fra Henrik Isaksen.

Sixt Danmark oplyser, at man desuden har ansat Brian Grønnegaard, der har erfaring fra bl.a. Nordania og Danica, som ny finansdirektør. Han afløser Jens Risgaard Mortensen.

Henrik Isaksen var frem til marts eneejer af Mobility Service Danmark og retten til at udleje biler i Danmark under Sixt-navnet. 

Her valgte han dog at sælge 50 pct. af aktierne til Arbejdernes Landsbank med det formål, at banken skal hjælpe Mobility Service Danmark til vækst. 

De to selskaber er desuden blandt ejerne af delebilsfirmaet Greenmobility.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også