Trafiktal fra SAS skuffer analytiker

”August er en måned, der er præget af almindelige flyvninger, og det er også årsagen til, at SAS ikke ligger så stærkt på indtægter og særligt på antallet af passagerer,” lyder det fra Jacob Pedersen.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS’ trafiktal for august viser, at der er gået hverdag i billetsalget igen, og samtidig lever tallene ikke op til Sydbanks forventninger.

Det fortæller Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, i et interview med MarketWire.

”Tallene er svagere, end hvad jeg havde regnet med. Det gælder både indtægter, og hvor dygtig man har været til at fylde flyene. Samtidig er yielden også lavere, end hvad jeg havde forventet,” siger Jacob Pedersen.

Den såkaldte valutajusterede yield dækker over omsætning per fløjne passagerkilometer. Yielden endte på 1,06, hvilket er en stigning på 2,6 pct. i august.

”Det er ikke super opmuntrende, men det er heller ikke en katastrofe. Tallet er højere end sidste år i august, men hvor man i juli var foran niveauet inden pandemien, ligger SAS nu på niveau igen,” siger Jacob Pedersen.

2,258 mio. passagerer fløj med SAS i august. I forhold til sidste år er det tal steget med 22 pct. Alligevel peger tallet på, at billetsalget er ved at vende tilbage til hverdagen.

”August er en måned, der er præget af almindelige flyvninger, og det er også årsagen til, at SAS ikke ligger så stærkt på indtægter og særligt på antallet af passagerer. Her falder man ret langt tilbage i forhold til det niveau, der har været siden april,” siger Jacob Pedersen.

SAS’ punktlighed ender på 75 pct. Ifølge Jacob Pedersen er tallet et problem, når SAS gerne vil have mange forretningsrejsende til at vælge flyselskabet.

”En stor del af SAS’ sæder har normalt været fyldt op af forretningsrejsende, men der er færre af dem, end hvad SAS har været vant til. Punktlighed er jo et sted, hvor SAS gerne skulle skinne, når man vil flyve med mange forretningsrejsende,” siger Jacob Pedersen.

”Selvom tallene ikke lever op til vores forventninger, viser de stadig, at SAS’ forretning kører bedre, end den har gjort længe,” siger Jacob Pedersen.

Sydbank forventer stadig, at SAS-aktien bliver totalt eller næsten totalt udvandet, når Chapter 11-processen er afsluttet, og banken fastholder salgsanbefalingen.

SAS-aktien falder torsdag middag 0,7 pct. til 0,21 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også