Boeing flager for 737-leveringer i den lave ende i år

Flyproducenten forventer at levere omkring 400 fly af typen 737 i år.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
af marketwire

Den amerikanske flyproducent Boeing har torsdag advaret investorerne om, at leveringerne af selskabets for tiden ellers mest solgte flytype, 737, vil ende i den lave ende af det udmeldte interval.

Det skriver Bloomberg News.

Boeing har tidligere lovet, at det vil levere 400-450 fly af typen, der anses for koncernens såkaldte ”cash cow”, gennem 2023, men nu ser det ud til, at det ender med, at kunderne samlet set vil modtage omkring de 400 fly.

Tidligere i august oplyste Boeing da også om nye problemer 737-flyene, da der var blevet konstateret forkert borede huller i flykomponenter, som sikrer trykket i kabinerne, fra underleverandøren Spirit Aerosystems. Og det tager tilsyneladende længere tid for Boeing at udbedre problemerne, end tidligere anslået.

Desuden har finansdirektør Brian West på en investorkonference torsdag indikeret, at Boeing to vigtige forretningsområder, kommercielle fly og forsvar, vil opleve negative indtjeningsmarginer i tredje kvartal.

Aktien i Boeing falder torsdag med små 0,7 pct., men det er den femte handelsdag i træk med røde tal. Siden årsskiftet er aktien dog stadig i plus med 14 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også