Tesla-investorerne trækker forsigtigt i håndbremsen

Det sker efter store stigninger mandag i kølvandet på ny anbefaling fra storbank.
Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Tesla-investorerne har tirsdag trukket forsigtigt i håndbremsen, efter en mandag med fuld fart på aktien i elbilkæmpen, hvor der blev lagt 79,6 mia. dollar svarende til 554 mia. kr. til markedsværdien.

Aktien ligger i tirsdagens formarked med et minus på 0,9 pct. efter mandagens stigning på hele 10,1 pct. til 273,58 dollar.

Mandagens tur mod stjernerne var drevet af en løftet anbefaling fra Morgan Stanley, der henviste til, at selskabets Dojo-supercomputer til at træne automatiserede kørselssystemer ses lægge op til 500 mia. dollar til markedsværdien gennem en hurtigere adoption af robotaxaer og netværksservice.

De seneste års øgede opmærksomhed på bæredygtig energi har sat solidt skub i aktien, der i efteråret 2019 lå under 20 dollar.

Aktien nåede et toppunkt i 409,97 dollar i november 2021, men i den efterfølgende periode frem til starten af 2023 tabte investorerne gejsten blandt andet på bekymring om selskabets indtjeningsevne, og den nåede et lavpunkt i lige over 100 dollar.

Med mandagens lukkekurs er aktien steget med 122 pct. siden nytår, hvor en god portion af opturen har været drevet af optimisme om kunstig intelligens relateret til Dojo-supercomputeren.

Markedsværdien er nået op i 868,3 mia. dollar og er dermed knap dobbelt så stor som Novo Nordisks på 446 mia. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også