DSB har rekordudbetaling i kompensationer for forsinkede tog

DSB har udbetalt næsten dobbelt så meget i kompensationer i 2023 sammenlignet med sidste år, skriver B.T.
DSB har udbetalt i alt 28,9 mio. kr. i erstatning til passagerer til og med september, viser nye tal fra DSB Pendler Rejsegaranti ifølge B.T. | Foto: Jens Dresling
DSB har udbetalt i alt 28,9 mio. kr. i erstatning til passagerer til og med september, viser nye tal fra DSB Pendler Rejsegaranti ifølge B.T. | Foto: Jens Dresling
af ritzau

DSB har i år udbetalt næsten dobbelt så meget i kompensation til passagerer, der har haft forsinkede tog, sammenlignet med samme periode sidste år.

Det skriver B.T.

Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB, kalder det en ny rekord i kompensationer.

”Jeg kan sige, at vi for hele 2022 udbetalte 24,3 mio. kr. i kompensation, og på nuværende tidspunkt i år er vi altså over det,” siger Tony Bispeskov til B.T.

DSB har udbetalt i alt 28,9 mio. kr. i erstatning til passagerer til og med september, viser nye tal fra DSB Pendler Rejsegaranti ifølge B.T.

I samme periode sidste år var der på nuværende tidspunkt udbetalt 14,6 mio. kr.

Tidligere på ugen kom det frem, at der fra næste år er prisstigninger i vente for togpassagerer.

Takststigningerne varierer fra område til område og afhængigt af, hvilken billettype der er tale om. Men prisstigningerne ligger typisk omkring 10 procent, og de er oftest højere øst for Storebælt end på Jylland og Fyn.

Således stiger gennemsnitsprisen på enkeltrejser med Rejsekort mellem 8,75 og 12,8 procent.

Pendlerkort stiger gennemsnitligt med 5,0 pct. vest for Storebælt, mens rejsende øst for Storebælt typisk må betale 11,2 pct. mere.

Enkeltbilletter stiger med 9,5 pct., men her skiller rejser øst for Storebælt sig dog ud ved blot at stige med 0,9 pct. i snit.

Det er Trafikstyrelsen, der hvert år beslutter, hvor meget priserne på offentlig transport højst må stige.

Det sker på baggrund af, hvordan trafikselskabernes omkostninger udvikler sig, og det seneste år har været præget af høj inflation og høje energipriser.

Prisstigningerne træder i kraft 21. januar næste år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også