Franske Alstom får kappet en tredjedel af kursen

Det sker, efter selskabet nu advarer om negative pengestrømme som følge af forsinkede ordrer.
Togproducenten Alstom står blandt andet for levering af det danske signalsystem. | Foto: Julian Stratenschulte/AP/Ritzau Scanpix
Togproducenten Alstom står blandt andet for levering af det danske signalsystem. | Foto: Julian Stratenschulte/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det franske togproducent Alstom får torsdag skåret mere end 33 pct. af kursen, efter at selskabet har advaret om negative pengestrømme i år som følge af forsinkede ordrer.

Det er det største endagsfald i over 20 år, skriver Bloomberg News.

Alstom, der blandt står for levering af nyt signalsystem til Danmark, har torsdag meddelt, at selskabet venter negative pengestrømme for 750 mio. euro, svarende til 5,6 mia. kr., i 2023, hvor der før har været ventet ”markant positive” pengestrømme.

Det franske selskab har ifølge Bloomberg News flere gange døjet med vanskelige kontrakter, efter at konglomeratet i 2021 opkøbte selskabet Bombardier.

Udsigten til negative pengestrømme er et ”stort slag” for Alstoms kreditværdighed, mener Deutsche Banks analytiker Gael de-Bray, der venter, at kapitalomkostningerne sandsynligvis vil stige.

Pengestrømmene påvirkes især negativt af en bugnende lagerbeholdning. Alstom satte skub i produktionen, da forsyningskæderne var allermest under pres, for at undgå forstyrelser og forsinkelser.

Samtidig har et forsinket projekt i Storbritannien med 443 tog haft en negativ indvirkning.

Alstom har over en periode på seks måneder til og med september haft negative pengestrømme på 1,15 mia. euro.

Selskabets obligationer med udløb i 2029 og 2030 er efter dagens meddelelse faldet med henholdsvis 2,4 og 3 pct. Det er det største fald i Alstoms historie, skriver Bloomberg News.

Aktien falder torsdag 33,7 pct. til 14,23 euro på børsen i Paris.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også