Amerikansk elbilproducent får nye klø på børsen

Rivian er blot en skygge af sig selv sammenlignet med dagene efter børsnoteringen.
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Af marketwire

Den amerikanske elbilproducent Rivian er torsdag kommet i kraftig modvind på børsen ved udsigt til mulig ny udvanding af selskabets aktionærer.

Selskabet har annonceret salg af grønne konvertible obligationer for 1,5 mia. dollar til institutionelle investorer. Desuden er der udstedt optioner på konvertible obligationer for ekstra 225 mio. dollar. Det konverterbare element gør, at de på sigt vil kunne veksles med aktier.

Rivian, der også er kommet med forventninger til det netop overståede tredje kvartal, falder 13,7 pct. til 20,44 dollar.

Rivian venter ved udgangen af tredje kvartal at have en kassebeholdning på 9,1 mia. dollar mod 10,2 mia. dollar kvartalet før.

Omsætningen ventes at ende i intervallet 1,29-1,33 mia. dollar, hvilket er på linje med analytikerforventningerne ifølge Bloomberg News.

Med torsdagens børsklø er Rivian blot en skygge af sig selv siden de glade dage kort efter børsnoteringen i november. Her blev aktien afregnet til 78 dollar som led i børsnoteringen og steg med raketfart i de efterfølgende dage til en lukkerekord i lige over 172 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også