Flyselskab sænker forventningerne efter krig i Mellemøsten

United Airlines er ellers ganske optimistiske.
Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Krigen mellem Israel og Hamas har medført forbud for de amerikanske luftfartsselskaber om at flyve til den israelske hovedstad, Tel Aviv, og det gør indhug i indtjeningsforventningerne.

Tirsdag har United Airlines nemlig varslet, at den justerede indtjening per aktie i fjerde kvartal vil ende på 1,50 dollar, hvis det forbud er i kraft frem til nytår, mens indtjeningen ses ende i 1,80 dollar, hvis det ophæves igen med udgangen af oktober.

De to bud skal sammenlignes med, at analytikerne på Wall Street i deres estimater ifølge Bloomberg News forudsætter en indtjening per aktie på 2,10 dollar.

Aktien i United Airlines faldt derfor med 4,7 pct. i eftermarkedet i USA tirsdag aften.

Det er dog ellers et ganske optimistisk luftfartsselskab.

”Selskabet mener, at der er tre varige tendenser for efterspørgsel på flyrejser, som mere end fuldt ud opvejer enhver økonomisk modvind: Flyrejser er stadig i covid-19-genopretningsfasen, hybridarbejde giver kunderne frihed og fleksibilitet til at rejse oftere i fritiden, og eksterne udfordringer vil begrænse branchens udbud i de kommende år,” hedder det i regnskabet.

Koncernen oplevede i det tredje kvartal da også solid fremgang, da omsætningen steg til 14,48 mia. dollar, eller med 12 pct., mod ventede 14,42 mia. dollar. Det justerede overskud per aktie blev desuden på 3,65 dollar, sammenlignet med 2,81 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 3,34 dollar, ifølge Bloomberg News.

Underliggende steg indtægterne fra passagerflyvningerne med 15 pct. til 13,35 mia. dollar mod spåede 13,25 mia. dollar, mens fragtomsætningen dykkede med 33 pct. til 333 mia. dollar. Andre indtægter steg sideløbende med 10 pct. til 802 mio. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også