American Airlines nedjusterer trods rekordomsætning i tredje kvartal

Flyselskabet peger på en bestemt årsag til nedjusteringen.
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Stigende flybrændstofpriser udløser en nedjustering hos flyselskabet American Airlines i torsdagens regnskab for tredje kvartal, som ellers bød på en rekordstor omsætning på 13,5 mia. dollar. Det svarer til over 95 mia. kr.

Selskabet venter nu en justeret indtjening per aktie for hele året på 2,25-2,50 dollar, mens der tidligere var ventet et resultat på 3,0-3,75 dollar. Nedjusteringen bringer prognosen ned omkring konsensusforventningerne hos analytikerne på 2,34 dollar, skriver Bloomberg News.

Prisen for flybrændstof er steget mere end 26 pct. siden starten af tredje kvartal, hvilket presser indtjeningen. Ifølge American Airlines betyder en prisstigning på 10 cent per gallon flybrændstof i år en ekstraomkostning på 2 mia. dollar for flyindustrien i USA samlet set for både passager- og cargo-trafik, skriver Bloomberg.

I tredje kvartal skabte American Airlines et justeret nettoresultat på 263 mio. dollar, hvilket var 45 pct. mindre end i samme periode året før. Det var dog over analytikerkonsensus på 177,1 mio. dollar.

Aktien stiger i formarkedet 1,1 pct. til 11,49 dollar efter et fald på 4,9 pct. onsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også