Britisk storbank dropper dækning af værdiløs SAS-aktie

SAS-aktien skal efter planen afnoteres til næste år, efter der er kommet en aftale på plads om den nye ejerkreds.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den britiske storbank HSBC stopper officielt sin analysedækning af luftfartsselskabet SAS’ aktie, fremgår det af Bloomberg News.

Efter indtoget af en ny ejerkreds i det kriseramte skandinaviske luftfartsselskab er aktien da også efterladt de facto værdiløs, og efter planen afnoteres den næste år fra børsen.

I starten af oktober blev et salg af nye aktier gennemført til et konsortium bestående af investeringsselskabet Castlelake, Air France-KLM, Lind Invest og den danske stat.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Den danske stat vil efter salget eje 25,8 pct. af egenkapitalen og 29,9 pct. af den konvertible gæld.

Air France-KLM vil, når overtagelsen er gennemført, eje 19,9 pct. af aktierne i SAS og 5,0 pct. af den konvertible gæld.

Investeringsselskabet Castlelake, der har 22 mia. dollar i aktiver under forvaltning, vil efter overtagelsen, eje i omegnen af 32,0 pct. af egenkapitalen og 55,1 pct. af den konvertible gæld.

Lind Invest, der er stiftet af Henrik Lind, vil holde 8,6 pct. af egenkapitalen og 10,0 pct. af den konvertible gæld.

De eksisterende aktionærer før aktiesalget har omvendt trukket sorteper, da deres beholdning efterfølgende vil være værdiløs, lød meldingen fra SAS efter salget, der er en del af redningsplanen SAS Forward.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også