Airbus leverer et tredje kvartal til den svage side

Topchef melder dog om ”meget stærk” efterspørgsel på de kommercielle fly.
Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den franske flyproducent Airbus præsterede nærmest over hele linjen lidt under det ventede i sit tredje kvartal.

Koncernen fik en i omsætningen i perioden på 14,90 mia. euro mod ventede 14,96 mia. euro, hvilket førte til et driftsoverskud, justeret EBIT, på 1,01 mia. euro mod konsensus ifølge Bloomberg News på 1,17 mia. euro.

Nettooverskuddet landede på den baggrund i 806 mio. euro, hvor 849 mio. euro var ventet.

”Vi fortsætter med at gøre fremskridt med vores operationelle plan i en globalt stadig mere kompleks verden,” udtaler Guillaume Faury, administrerende direktør i Airbus, i regnskabet.

”Efterspørgslen efter vores kommercielle fly er meget stærk, og der er fortsat bedring på markedet for bredskrogede fly. Vi forventer, at forsyningskæden fortsat vil være udfordrende, mens vi fortsætter produktionsoptræningen. I den sammenhæng fastholder vi vores vejledning for hele året.”

Det var først og fremmest i helikopter-forretningen, at udviklingen var lidt trægere end ventet. Her var salget nemlig i tredje kvartal på 1,47 mia. euro mod et analytikerbud på 1,71 mia. euro. Det samme gjorde sig også i indtjeningen med et justeret driftsoverskud på 143 mio. euro mod spåede 148 mio. euro.

Salget af kommercielle fly landede derimod på 11,16 mia. euro, hvor 11,00 mia. euro var ventet, og afsætningen til forsvarskunderne blev på 2,48 mia. euro, hvilket var helt som ventet.

For den kommercielle flyforretning var driftsindtjeningen samtidig bedre end ventet i 960 mio. euro, mens analytikerne her havde regnet med 891 mio. euro. Forsvarsforretningen leverede derimod et driftsunderskud på 90 mio. euro mod et plus på 49 mio. euro året før. Udfordringen for forsvarsforretningen skyldes nedskrivninger i forbindelse med nogle satellitudviklingsprogrammer på samlet set 0,4 mia. euro i hele 2023.

Airbus regner fortsat med at levere 720 kommercielle fly i 2023, nå et justeret driftsoverskud på 6,0 mia. euro og sikre sig en fri pengestrøm på 3,0 mia. euro.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også