Analytiker: SAS-børsnotering i 2025 vil undre meget

En børsnotering vil ikke nødvendigvis være i de nye ejeres interesse, lyder det.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS kan potentielt børsnoteres inden sommeren 2025, men det vil ikke nødvendigvis være i de nye ejeres interesse, slår analytiker fast.

Det skriver Berlingske Business.

Når SAS efter planen afslutter den nuværende konkursbeskyttelse i USA til sommer, vil det igen være muligt for SAS at blive børsnoteret. Dette skyldes, at luftfartsselskabet forventer at stå med mindre gæld, når det lykkedes dem at komme ud af konkursbeskyttelsen.

Men selvom en børsnotering vil være en mulighed, er det ikke sikkert, at det bliver en realitet, mener Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

”Det ville undre mig meget, hvis man allerede i 2025 børsnoterer SAS igen,” siger Jacob Pedersen.

Samtidig er det heller ikke sikkert, at en børsnotering vil være i investorernes interesse, idet de har forskellige interesser.

Castlelake, der sidder på 32 pct. af aktierne i SAS, ønsker at selskabet skal tjene flere penge og blive mere værd, så investeringsselskabet kan sælge sine aktier og blive rigere. Den danske stat, som øger sin ejerandel til 25,8 pct, ønsker at være ejere af SAS for at fastholde rejseaktiviteten ind og ud af Danmark, og Air France-KLM, der får 19,9 pct. af aktierne, ser en interesse i at øge sin ejerandel for i fremtiden at få en bestemmende indflydelse i SAS.

Hertil understreger Jacob Pedersen også, at hvis SAS ryger på børsen igen i 2025, så vil det betyde, at Air France-KLM ikke alligevel er interesseret i at overtage SAS, hvilket er i modstrid med, hvad både SAS og de nye ejere tidligere har sagt.

”Så det er lidt en fis i en hornlygte at tale om en børsnotering i 2025,” siger Jacob Pedersen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også