Medie: Continental vil nedlægge 5500 arbejdspladser i bilbranchen

Mange af stillingsnedlæggelserne skal angiveligt ske i Tyskland.
Foto: Silas Stein/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Silas Stein/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Continental planlægger angiveligt at nedlægge tusindvis af arbejdspladser i den problemramte dækkoncern. 

Det handler i bund og grund om at skære ned på arbejdspladser i de administrative områder. Produktion og udvikling er undtaget, ligesom ansatte i dækfremstilling fredes.

Det skriver Handelsblatt.

Ifølge en rapport ønsker Continental nu at nedlægge hele 5500 arbejdsplader, mange af dem i Tyskland. Det svarer til omkring 3 pct. af hele koncernens arbejdsstyrke.

Selskabet ønskede ikke at kommentere direkte på rygterne, men Continental undersøger eftersigende yderligere tiltag for at styrke konkurrenceevnen i bilsektoren, hvilket kan indebære mulige ændringer i de administrative strukturer, lyder det ifølge Handelsblatt.

Investeringer i bilindustrien giver endnu ikke pote for Continental. I tredje kvartal havde divisionen et underskud på 2,6 mio. euro, samt et tab på 26 mio. euro i de første ni måneder af året, hvilket dog er markant bedre end samme periode sidste år, skriver avisen.

Ledelsen arbejder i øjeblikket på en omstruktureringsplan, og Christiane Benner, der er formand for Europas største industrielle fagforening, IG Metall, og næstformand i bestyrelsen i Continental, varslede allerede i slutningen af oktober om nedskæringer.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også