Britiske togarbejdere varsler strejke igen

Transportminister ”forstår ikke”, at fagforbund siger nej til tilbud om lønstigning.
Aslef-medlemmer har også tidligere i år strejket.
Aslef-medlemmer har også tidligere i år strejket.

Storbritannien ser ud til endnu en gang at blive ramt af strejke blandt togførere - akkurat som Tyskland var ramt i sidste uge.

Fagforbundet Aslef, der varetager over 21.000 medlemmers interesser, har således varslet strejke i de første dage af december.

Det skriver Financial Times.

Aslef har varslet, at togførere fra i alt 16 togvirksomheder vil nedlægge arbejdet på skift i perioden mellem den 2. og 8. december, lige som de ansatte heller ikke må arbejde over mellem 1. og 9. december.

Forbundet mener, at ”konsekvenserne for jernbaneindustrien bliver store”, og forbundet er ”stålsatte på at vinde kampen”.

Kampen drejer sig om lønstigninger, og strejken er den seneste i en række af arbejdsnedlæggelser, der begyndte i togbranchen i sommer og spredte sig til en lang række offentlige instanser som skoler og hospitaler. 

Det er bare få dage siden, at fagforeningen RMT, der repræsenterer 40.000 jernbanearbejdere, kunne meddele, at forbundet nærmer sig en aftale om at afblæse sine løbende strejker efter 18 måneder. RMT-medlemmer har tidligere på året strejket flere gange.

Aslef afviste i april et tilbud om lønforhøjelse fra regeringen på 8 pct. over to år. Det tilbud er stadig på bordet, og ifølge Storbritanniens transportminister Mark Harper vil det betyde, at gennemsnitslønnen for en togfører vil stige fra 60.000 pund til 65.000 pund om året. Det svarer til en lønstigning på over 42.000 kr. om året.

”Jeg forstår ikke, hvorfor Aslef ikke præsenterer tilbuddet for sine medlemmer,” har Mark Harper ifølge The Guardian sagt.

Onsdag i sidste uge strejkede tyske togfører. Togførernes fagforbund GDL jagter også en lønstigning til sine ansatte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også