Air France-KLM investerer milliarder i mere bæredygtige fly

De nye fly reducerer CO2-udledningen med 25 pct, lyder det fra flyselskabet.
Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix

Den nye SAS-ejer Air France-KLM investerer et milliardbeløb nye fly.

Konkret køber det fransk-hollandske flyselskab 50 nye Airbus A350-fly, som er mere miljøvenlige end de fly, som de erstatter. De nye fly bruger 25 pct. mindre brændstof, fordi de er bygget af lettere materialer.

Det skriver Air France-KLM i en pressemeddelelse.

Flyselskabet oplyser ikke prisen, men skriver, at der er tale om en investering for milliarder. De nye fly skal erstatte den eksisterende flåde af langdistancefly, og selskabet anser de nye fly som ”et vigtigt skridt for at nå selskabets bæredygtighedsmål”.

Air France-KLM har et mål om at reducere CO2-udslippet med 30 pct. per passagerkilometer inden 2030 sammenlignet med 2019.

Maria Hagelberg, der er flyselskabets ansvarlige for bæredygtighed i Nordeuropa, forklarer, at indkøbet er et af mange, som skal hjælpe den grønne omstilling på vej.

”Som branche er vi nødt til at spille på alle relevante strenge. Derfor investerer vi i KLM i både nye brændstofeffektive fly og nye brændstoftyper, som udleder mindre CO2, men vi tester også el-fly, som kan anvendes på kortere strækninger, og vi uddanner vores piloter i at flyve med mindst mulig klimapåvirkning,” siger hun.

Investeringen i de 50 nye fly kommer samtidig med, at Air France-KLM også har investeret i producent af bæredygtigt flybrændstof, såkaldt susatainable aviation fuel. Selskabet har således investeret mere end 30 mio. kr. i den amerikanske SAF-producent DG Fuels.

Det kan du læse mere om her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også