Tyske bilvirksomheder tættere på fusion

Købstilbud er øget, og fusionsplan er underskrevet.
De fusionerede selskaber vil have en omsætning på 25 mia. euro og have mere end 120.000 ansatte. | Foto: Daniel Karmann/AP/Ritzau Scanpix
De fusionerede selskaber vil have en omsætning på 25 mia. euro og have mere end 120.000 ansatte. | Foto: Daniel Karmann/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Tyske Schaeffler, som er leverandør af forskellige komponenter til bilindustrien, er kommet tættere på et opkøb af ligeledes tyske Vitesco Technologies.

Parterne kunne mandag morgen oplyse, at det tidligere annoncerede købstilbud på 91 euro per aktie er blevet hævet til 94 euro, og at parterne nu har underskrevet en fusionsplan.

I sidste ende er det dog aktionærerne i Vitesco, som skal tage stilling til tilbuddet, men Vitesco har indgået aftale om konstruktivt at bakke op om transaktionen frem til en endelig stillingtagen på en forestående generalforsamling i april 2024.

Aktien i Vitesco endte fredag i 94,6 euro, men den lå i 75,19 euro forud for offentliggørelsen af det første købstilbud på 91 euro i starten af oktober - et tilbud, som flere store aktionærer dengang betegnede som utilstrækkeligt.

Den forhøjede pris giver en samlet værdisætning af Vitesco på 3,76 mia. euro.

De fusionerede selskaber vil have en omsætning på 25 mia. euro og have mere end 120.000 ansatte.

Schaeffler ser et synergipotentiale fra fusionen på 600 mio. euro årligt målt på driftsresultatet, EBIT. Det venter selskabet at kunne få realiseret fuldt ud i 2029.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også