Saudisk statsfond køber aktiepost for milliarder i London-lufthavn

Også en europæisk kapitalfond køber sig ind i lufthavnen.
Den spanske infrastrukturkoncern Ferrovial sælger aktier i det britiske rejseknudepunkt. | Foto: Peter Nicholls
Den spanske infrastrukturkoncern Ferrovial sælger aktier i det britiske rejseknudepunkt. | Foto: Peter Nicholls
af marketwire

Den saudiske statsfond køber en aktiepost på 10 pct. svarende til 1 mia. pund i Londons Heathrow lufthavn, da den spanske infrastrukturkoncern Ferrovial sælger aktier i det britiske rejseknudepunkt, den har ejet i 17 år.

Ardian, der er en af Europas største kapitalfonde, køber de resterende 15 pct.

Det skriver Financial Times.

Ledende medarbejdere i Ferrovial er i de senere år blevet frustrerede over det juridiske landskab i Storbritannien, efter at et tilsyn tidligere i år bakkede flykunder op i deres krav om, at Heathrow-lufthavnen skal reducere sine landingsafgifter med mere end en femtedel. 

Lufthavnen har fortsat tabt penge i år, hvilket blandt andet skyldes Heathrows øgede udgifter til at servicere sin gæld som følge af de markante rentestigninger globalt.

Ifølge Luke Bugeja, der er administrerende direktør for Ferrovials afdeling for lufthavne, har infrastrukturkoncernen hjulpet Heathrows udvikling godt på vej ved at ”investere 12 mia. pund i kapacitetsforbedringer i form af byggelsen af Terminal 2 samt forbedre dens operationelle præstation”, skriver Financial Times.

Den saudiske statsfond har mere end 700 mia. i aktiver som følge af den saudiske stats massive olierigdom og er en af de mest aktive statslige investeringsfonde. Fonden har investeret i alt lige fra elbilselskaber over videospilsteknologi til golf.

Ardian er en af de største spillere inden for infrastruktur i Europa og har investeret massivt i transportaktiver såsom flere europæiske lufthavne og højhastighedstog i Frankrig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også