Southwest Airlines dropper trods mindre opjustering

Finanshuset Seaport peger bl.a. på, at flyselskabet ikke er lige så god til at løfte indtjeningen på sine ruter som tidligere.
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

”Det er ikke nok”. Det er tilsyneladende markedets konklusion onsdag, efter at det store amerikanske lavprisselskab Southwest Airlines har opjusteret sine forventninger til fjerde kvartal. For aktien dykker med hele 6,5 pct.

Southwest regner nu med en indtægterne per fløjne passagerkilometer vil falde med 9-10 pct. mod førhen et minus på 9-11 pct., hvilket formentlig også skal ses i lyset af, at luftfartsselskabet nu venter øgede omkostninger til brændstof på 3,0-3,1 dollar per gallon mod førhen 2,9-3,0 dollar.

”Efterspørgslen på og indtjeningen fra rejser i fjerde kvartal 2023 fortsætter med at være sund. Efterspørgsel på fritidsrejser er fortsat stærk med rekordindtægter i Thanksgiving-ferieperioden. Bookinger tættere på afrejsetidspunktet, herunder forretningsrejser, har klaret sig bedre end forventet i november og indtil nu i december,” hedder det i en meddelelse.

”Som et resultat forventer virksomheden nu, at enhedsindtægterne i fjerde kvartal forbedres til den bedre ende af den tidligere vejledende interval og forventer stadig rekordindtægter og rekord antal passagerer i fjerde kvartal.”

Hos finanshuset Seaport fremhæves det ifølge Bloomberg News, at Southwest historisk har været i dygtig til at løfte sine indtægter per fløjne passagerkilometer ved at lukke tabsgivende ruter, men luftfartskoncernen opnår for tiden ikke samme effekt, da der fortsat er udfordringer med væksten i erhvervsrejser, især i delstaterne Californien og Oregon.

Samtidig mener analytiker Daniel McKenzie, at Southwest Airlines i konkurrencen er yderligere presset af de ultrabillige luftfartsselskaber Frontier og Spirit.

Onsdag er der også minusser til konkurrenterne i S&P 500, da American Airlines falder 2,7 pct., Delta Air Lines mister 2,6 pct., og United Airlines taber 2,0 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også