Boeing stiger i formarkedet efter rygter om kinesisk ordre

Flyet kan være på vej til Shanghai allerede torsdag.
Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Boeing stiger i det amerikanske formarked efter rygter om, at flyproducenten skal levere et fly i modellen 787 Dreamliner til Kina. Dermed er Boeing et skridt tættere på at kunne genoptage sine leverancer af den profitable flymodel 737 Max, der har været sat på pause i mere end fire år.

Det skriver Reuters.

Aktien stiger 1,8 pct. i formarkedet i USA.

Det kinesiske flyselskab Juneyao Airlines skal angiveligt modtage en ny 787 Dreamliner fra Seattle. Det fortæller en unavngiven kilde til Reuters. Flyet kan være på vej til Shanghai allerede torsdag.

Kinesiske ordrer og leverancer af Boeing fly har været mere eller mindre indefrosset efter to fatale flystyrt med 737 Max-modellen i 2018 og 2019. Det medførte samtidig, at den profitable 737 Max-model blev sat i skammekrogen på verdensplan.

Flyselskaberne i Kina flyver stadig med amerikanske Boeing fly, men nye ordrer og leverancer har været sat i bero i næsten fem år.

Branchemediet The Air Current skrev natten til torsdag, at Boeing har vundet en vigtig godkendelse fra de kinesiske luftfartsmyndigheder i denne måned. Med godkendelsen er det igen tilladt at bestille 737 Max fly ifølge Bloomberg News.

Onsdag blev der også spottet et 737 Max fly udpeget til China Southern Airlines på flysporingshjemmesiden Flightradar24, der fløj fra Boeing Field i Seattle til Boeings nærliggende facilitet i Washington og tilbage igen.

Ifølge analytikere fra Jefferies og Deutsche Bank er der tale om en testflyvning, der finder sted før levering.

For Boeing vil genoptagelsen af leverancer betyde, at døren til et af verdens vigtigste luftfartsmarkeder står åben.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også