Boeings problemer får vigtig kunde til at tøve

Problemerne kan ramme leverancerne til det kinesiske marked.
Foto: Diego Vara/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Diego Vara/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Endnu en gang har Boeing måttet konstatere tekniske problemer forbundet med den ellers storsælgende 737-MAX-flymodel, og det riskerer nu at ramme salget til en af flyproducentens vigtigste kunder. Kina.

Det skriver The Wall Street Journal ifølge unavngivne kilder.

Kina har endnu ikke tilladt genoptagelsen af leverancer af 737-MAX, efter to ulykker i henholdsvis 2018 og 2019, hvor fly af den type styrtede ned og kostede tilsammen 346 menneskeliv.

Nu er der efter de seneste problemer, hvor et vinduespanel i et 737-MAX-model 9 fra Alaska Air forrige uge blæste ud nemlig udsigt til yderligere forsinkelser i leverancerne til Kina, hvor China Southern Airlines ellers har ført an i arbejdet med at få de mange bestilte fly hjem, måske allerede her i januar.

”Nu planlægger flyselskabet at gennemføre yderligere sikkerhedsinspektioner af disse fly efter hændelsen,” skriver mediet.

”Selv om flyene, der skal leveres, ikke er den samme variant som Alaskas MAX 9.”

737 MAX-fly har haft tilladelse til at flyve i Kinas luftrum igen siden januar 2023. I september sidste år var der dog alligevel 85 737 MAX-fly, der stod og ventede i USA på at blive leveret til Kina.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også