Amerikanske flyselskaber lander regnskaber i denne uge – svage regnskaber stilles i udsigt

Stigende brændstofpriser og omkostninger udfordrer kvartalet for de amerikanske flyselskaber.
Foto: Mpi34/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Mpi34/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Uge fire bliver en stor uge for de amerikanske luftfartsselskaber, hvor flere lander med regnskaber. Allerede mandag efter amerikansk børslukketid kommer der tal fra United Airlines, og tirsdag er det så tid til American Airlines og Southwest Airlines torsdag, mens Jetblue er klar i næste uge.

Luftfartsanalytikerne venter stort set et svagt kvartal for industrien på grund af stigende brændstofpriser samt omkostninger, skriver Bloomberg News. 

I forrige uge skuffede regnskabet fra Delta Air Lines da også med en indtjeningsprognose for 2024, da vedvarende høje omkostninger modvirker gevinsterne fra et opsving i internationale rejser.

Den justerede indtjening per aktie ventes i år at nå 6-7 dollar, hvilket er under det langsigtede mål på mere end 7 dollar.

Og siden har flere af de store luftfartsselskaber kæmpet med effekterne af problemer på Boeings 737 Max 9 jetfly, efter en nødudgangsdør blæste ud under en Alaska Airlines-flyvning den 5. januar. Og det betød, at de amerikanske luftfartsmyndigheder groundede flyene. Andre steder har dårligt vintervejr ført til aflysning af mere end 2200 flyvninger i begyndelsen af sidste uge og forsinkede yderligere 6800 afgange.

Ifølge et estimat indsamlet af Factset ventes United Airlines justerede indtjening i fjerde kvartal 2023 at være faldet med 31 pct. ifølge Bloomberg News til 1,69 dollar per aktie.

Luftfartsaktien falder 0,1 pct. til 38,81 dollar frem mod regnskabet mandag aften.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også