GM erkender dårlig ledelse i afdeling for førerløse biler

Bilkoncernen fik i efteråret trukket sin licens til at teste førerløse biler tilbage, efter en fodgænger var blevet påkørt.
Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

General Motors’, GM’s, forretning for førerløse biler, Cruise, efterforskes af det amerikanske justitsministerium i kølvandet af selskabets håndtering af en påkørsel af en fodgænger i efteråret.

Det oplyste GM torsdag i en meddelelse til børsmyndighederne. Samtidig fremlagde selskabet en intern advokatundersøgelse, der viser, fejl i ledelsen i Cruise i forbindelse med dialogen med myndighederne i Californien om sagen.

Det skriver The Wall Street Journal.

Tilbage i oktober blev en kvindelig fodgænger i San Francisco påkørt af en bil med chauffør og slynget ind foran en førerløs bil fra Cruise, og kvinden blev efterfølgende trukket omkring 6 meter af Cruise-bilen, der altså ikke umiddelbart bremsede op.

Myndighederne i Californien tog et par uger senere konsekvensen og trak tilladelserne til Cruises biler tilbage, fordi koncernen ikke var imødekommende med informationer om ulykken.

Advokatundersøgelsen har ikke fundet bevidste forsøg på at føre myndighederne bag lyset, men den har afdækket ringe ledelse og en attitude med ”os mod dem” over for myndighederne.

”Vi er klar over, at vores licens til at operere skal fortjenes og i sidste ende gives af myndighederne og de samfund, vi betjener,” hedder det fra Cruise i et blogindlæg

”Vi fokuserer på at udvikle vores teknologi og vinde den offentlige tillid tilbage.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også