Boeing fortryder anmodning om undtagelse fra sikkerhedsstandard

Flyselskabet Boeing vil alligevel ikke have en ny flymodel undtaget fra en række sikkerhedsstandarder.
Boeing har været i både myndighederne og offentlighedens søgelys, siden et sidepanel på et 737 Max 9-fly fra Alaska Airlines faldt af under en flyvning 5. januar. | Foto: Jason Redmond/AFP/Ritzau Scanpix
Boeing har været i både myndighederne og offentlighedens søgelys, siden et sidepanel på et 737 Max 9-fly fra Alaska Airlines faldt af under en flyvning 5. januar. | Foto: Jason Redmond/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU/REUTERS

Boeing tilbagetrækker en anmodning til den amerikanske luftfartsmyndighed, FAA, om at undtage flyselskabets nye flymodel 737 Max 7 fra en række sikkerhedsstandarder.

Det oplyser selskabet mandag lokal tid i USA.

Som følge af undtagelsen ville Max 7-flyene - ligesom modellerne Max 8 og Max 9 - have fået tilladelse til at gå i luften, før Boeing har udbedret en række problemer med blandt andet motorerne.

Et af problemerne er, at et system, der skal forhindre is i at sprede sig i flyets motorer, i visse tilfælde kan resultere i overophedning, hvilket kan føre til motorfejl.

Med tilbagetrækningen af anmodningen bliver den endelige godkendelse af Max 7-flyet kastet op i luften. Boeing forventede tidligere, at godkendelsen ville være klar allerede i december sidste år.

Flyselskabet, der længe har været et symbol på den amerikanske fabriksindustris overlegenhed, kæmper i øjeblikket med en række skandaler.

Særligt har selskabet været i både myndighederne og offentlighedens søgelys, siden et sidepanel på et 737 Max 9-fly fra Alaska Airlines faldt af under en flyvning 5. januar.

Ingen kom til skade i hændelsen, da det lykkedes den seks personer store besætning på flyet at iværksætte en nødlandingsprocedure og få flyet sikkert ned på jorden.

Det er ikke første gang, at der har været sikkerhedsproblemer med 737 Max-flyene. Efter to flystyrt i henholdsvis Indonesien i 2018 og i Etiopien i 2019 fik flyene startforbud i en lang række lande.

Boeing forbedrede flyets software og udbedrede en fejl i en udvendig sensor og fik ophævet startforbuddet 20 måneder senere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også