Ford løftes af solid indtjeningsprognose

”Vi ser små grønne skud af kvalitetsmæssig forbedring,” lyder det.
Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Den amerikanske bilkæmpe Ford Motor Co. stiger med 6,5 pct. i tirsdagens eftermarked, da regnskabet for fjerde kvartal var bedre end ventet på bundlinjen, og da koncernen ser et bedre 2024, end analytikerne havde spået.

Ford regner i 2024 at opnå et samlet driftsoverskud, EBIT, på 10-12 mia. dollar, hvilket selv i den lave ende er bedre end forventningen på Wall Street om et plus på denne post på 9,24 mia. dollar.

I 2023 var overskuddet her på 10,4 mia. dollar, hvilket var i den høje ende af de udmeldte, nedjusterede interval mellem 10,0 og 10,5 mia. dollar.

- Vi ser små grønne skud af kvalitetsmæssig forbedring, herunder i vores lanceringer af nye produkter, med flere vigtige lanceringer på vej i år, udtaler driftsdirektør Kumar Galhotra i regnskabet.

- På tværs af vores globale industrisystem har vi identificeret og vil realisere besparelser på 2 mia. dollar. inden for områder som materiale, fragt og produktion. Og vi er kun lige begyndt.

Udviklingen i fjerde kvartal var samtidig bedre end ventet, da omsætningen landede i 46,00 mia. dollar mod ventede 40,35 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 29 cent, sammenlignet med 51 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 13 cent, ifølge Bloomberg News.

Driftsresultatet, målt på justeret EBIT, landede samtidig på 1,1 mia. dollar. Her var ventet 1,0 mia. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også