BYD's formand foreslår fordobling af aktietilbagekøb

Hidtil har aktietilbagekøbsprogrammet lydt på 55,6 mio. dollar.
BYD's aktier, der er noteret på børsen i Kina, er faldet med 7,7 pct. siden årsskiftet efter et fald på 23 pct. i fjor. | Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix
BYD's aktier, der er noteret på børsen i Kina, er faldet med 7,7 pct. siden årsskiftet efter et fald på 23 pct. i fjor. | Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Formanden og topchef for den kinesiske elbilproducent BYD foreslår, at elbilgiganten køber dobbelt så mange aktier tilbage end hidtil for at hjælpe med at øge aktiekursen, i takt med at priskrigen blandt elbilproducenterne intensiveres, og bekymringerne om den kinesiske økonomi fortsætter.

Det skriver The Wall Street Journal.

Den kinesiske bilfabrikant sagde søndag, at selskabets direktør og formand, Wang Chuanfu, har foreslået at fordoble tilbagekøbet af A-aktier. Hidtil har aktietilbagekøbsprogrammet lydt på 55,6 mio. dollar.

Da Wang Chuanfu i december offentliggjorde den oprindelige plan om aktietilbagekøbsprogrammet for det halve beløb, gjorde det ikke meget for at standse et fald i BYD’s aktiekurs. 

Virksomhedens aktier, der er noteret på børsen i Kina, er faldet med 7,7 pct. siden årsskiftet efter et fald på 23 pct. i fjor.

Ved at øge tilbagekøbet af aktier sigter BYD efter at beskytte interesserne for alle aktionærer i virksomheden, øge investorernes tillid, stabilisere og forbedre virksomhedens værdi.

Tiltaget kommer, efter at selskabet annoncerede planer om flere aktietilbagekøb uden at specificere, hvor meget der var planlagt at tilbagekøbe i alt, samt i forbindelse med lanceringen af flere luksusmodeller for en uge siden.

BYD har ikke kommenteret planerne, siden Wangs oprindelige forslag blev annonceret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også