Boeing stiger efter myndigheders påbud

Flyproducenten skal inden 90 dage udarbejde en plan for at forbedre en række kritikpunkter.
I januar blæste et vindue ud i et Boeing-fly under en flyvning. | Foto: Ntsb/Reuters/Ritzau Scanpix
I januar blæste et vindue ud i et Boeing-fly under en flyvning. | Foto: Ntsb/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Investorerne har muligvis frygtet det, som var værre, for aktien i flyproducenten stiger onsdag med 2,8 pct., efter at de amerikanske luftfartsmyndigheder har givet selskabet 90 dage til at rydde op i sin ”sikkerhedskultur”.

Meldingen fra Federal Aviation Authorities, FAA, kommer i kølvandet af, at et panel med eksperter og myndighedspersoner tidligere på ugen i en rapport udtalte kritik af Boeings arbejdsgange såvel som kultur i forhold til sikkerheden.

”Boeing skal sikre reelle og virkelige forandringer,” udtaler Mike Whitaker, chef for FAA, ifølge Bloomberg News i en pressemeddelelse.

”At gennemføre fundamentale forandringer vil kræve en vedvarende indsats fra Boeings ledelse, og vi vil holde dem ansvarlige hvert skridt på vejen med gensidigt aftalte milepæle og forventninger.”

Boeing skal inden udløbet af tidsfristen udarbejde en plan for at forbedre situationen.

Sikkerhedspanelet blev nedsat i kølvandet af udfordringerne med flytypen 737-MAX efter to styrt, som i 2018 og 2019 kosterede 348 mennesker livet.

Panelet påpegede i sin rapport, at der er for stor afstand mellem ledelsen i Boeing og medarbejdere inden for sikkerhedsarbejdet. Desuden er der ikke sikret tilstrækkelig med beskyttelse af de medarbejdere, som måtte flage for sikkerhedsproblemer i forbindelse med produktionen af fly.

Rapporten fra sikkerhedspanelen så ikke direkte på senere udfordringer med flytypen, eksempelvis hændelsen i januar i år, hvor et vindue blæste ud i et Alaska Air-fly, mens det var i luften og derfor måtte nødlande.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også