Oliepriserne falder efter bekymringer om Kinas vækstmål

Samtidig bliver priserne dog holdt oppe af forhold, der tynger udbuddet af olie.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder tirsdag morgen med bekymringer om Kinas efterspørgselsudsigter.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 82,63 dollar mod 83,14 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,46 dollar mod 79,24 dollar mandag eftermiddag.

Kina har sat det årlige økonomiske vækstmål til 5 pct. Vækstmålet vil sandsynligvis booste brændstofforbruget, men der hersker usikkerheder blandt investorerne, om hvorvidt landet når målet. Det bliver sværere for Kina at nå målet i år, da Kina i 2023 nød godt af den gunstige basiseffekt af et post-pandemisk opsving.

Mens bekymringerne over de kinesiske efterspørgselsudsigter presser oliepriserne ned, understøttes priserne af udbudsfaktorer som reduceret produktion fra store producenter samt geopolitiske bekymringer i Israel-Gaza-konflikten.

Organisationen af olieeksporterende lande og dens allierede, Opec+, forlængede søndag deres frivillige olieproduktionsnedskæringer på 2,2 millioner tønder om dagen ind i andet kvartal for at støtte priserne midt i global vækstbekymring og stigende produktion uden for gruppen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også