19.000 kabineansatte i Lufthansa varsler strejke

Fagforening henviser til, at Lufthansa har haft et rekordoverskud, og at fremgangen bør deles med ansatte.
19.000 kabineansatte i det tyske luftfartsselskab Lufthansa vil gå i to dages strejke i den kommende uge. | Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix
19.000 kabineansatte i det tyske luftfartsselskab Lufthansa vil gå i to dages strejke i den kommende uge. | Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix
af ritzau

19.000 kabineansatte i det tyske luftfartsselskab Lufthansa vil gå i to dages strejke i den kommende uge.

Det oplyser deres fagforening Ufo.

Det er de kabineansatte i moderselskabet Lufthansa og søsterselskabet Lufthansa Cityline, som er blevet opfordret af Ufo til at nedlægge arbejdet tirsdag og onsdag.

De to selskabers kabineansatte har ved en urafstemning støttet strejken. Det er sket med mere end 96 procents opbakning.

Ufo påpeger, at Lufthansa netop har haft et rekordoverskud i 2023 på 1,5 milliarder euro (knap 11,2 milliarder korner). Det giver basis for at dele fremgangen med de kabineansatte, mener fagforeningen.

Konflikten vil betyde, at Lufthansa og søsterselskabet vil være ramt af strejke tirsdag på næsten alle flyafgange fra Tysklands største lufthavn i Frankfurt.

Det samme kommer til at gælde fra München onsdag.

Det er trængselstider for Lufthansa i forhold til de ansatte.

I den forløbne uge har selskabets ansatte i lufthavne, der er organiseret i fagforeningen Verdi, gennemført to dages strejke. Det betød flere hundrede aflyste flyafgange. Det var samtidig med en togstrejke.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også