Justitsministerium åbner undersøgelse og interviewer besætningen i Alaska Airlines

Undersøgelse kommer, efter at et dørpanel blev revet af i luften på et Boeing-fly.
Flyet, hvor et dørpanel blæste ud under en Alaska Airlines-flyvning. | Foto: Ntsb/Reuters/Ritzau Scanpix
Flyet, hvor et dørpanel blæste ud under en Alaska Airlines-flyvning. | Foto: Ntsb/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det amerikanske justitsministerium har indledt en efterforskning af det Boeing 737 MAX-fly, hvor et dørpanel blæste ud under en Alaska Airlines-flyvning. 

Efterforskningen skal klarlægge, hvorvidt Boeing overholdte et tidligere forlig, der løste en føderal undersøgelse efter to fatale 737 MAX-ulykker i 2018 og 2019.

Det skriver The Wall Street Journal.

Som en del af en ny undersøgelse har efterforskere fra det amerikanske justitsministerium kontaktet og interviewet passagerer og besætningsmedlemmer, som var til stede på det fly, der måtte nødlande i Portland, efter et dørpanel blev revet af i luften.

”I et tilfælde som dette er det normalt, at justitsministeriet foretager en undersøgelse. Vi samarbejder fuldt ud og mener ikke, at vi er et mål for undersøgelsen,” siger Alaska Airlines.

Specialagenter fra FBI og det amerikanske transportministerium gik sammen om at efterforske Boeing efter flystyrtene i 2018 og 2019. Den sag resulterede i 2021 i et forlig på 2,5 mia. dollar med flyproducenten samt retsforfølgelse af en tidligere Boeing-pilot, som en jury frikendte i retssagen i 2022.

I den sag kritiserede justitsministeriet Boeing for, hvordan de kommunikerede med den amerikanske luftfartsmyndighed, Federal Aviation Administration, FAA, om et flyvekontrolsystem i 737 MAX-flyene, der senere sendte flyene ud i fatale dyk.

Her indrømmede Boeing, at to tidligere ansatte havde vildledt embedsmænd fra FAA om, hvor meget pilottræning systemet ville kræve.

Hvis justitsministeriet finder, at Boeing har overtrådt betingelserne i forliget fra 2021, kan selskabet blive retsforfulgt for den oprindelige anklage om bedrageri mod USA. Alternativt kan regeringen søge at forlænge en treårig aftale, der kræver, at Boeing opdaterer justitsministeriet om sine forbedringer af overholdelsen af reglerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også