Snesevis er såret efter hændelse ombord på Boeing-fly

Boeing er i gang med at indsamle mere information om hændelsen, som fandt sted ved flyselskabet Latam Airlines.
Flyselskabet har undskyldt for hændelsen. | Foto: Brett Phibbs/AFP/Ritzau Scanpix
Flyselskabet har undskyldt for hændelsen. | Foto: Brett Phibbs/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Omkring 50 mennesker blev behandlet af førstehjælpere, efter at et teknisk uheld ombord på en Boeing 787 Dreamliner-fly på vej til Sydney fra Auckland med Latam Airlines forårsagede ”kraftig bevægelse”. Det chilenske flyselskab har ikke uddybet, hvad der præcist skete, men ifølge medierapporter fra passagerer lod det til, at flyet tabte højde pludseligt.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge flyselskabet landede flyet som planlagt mandag i New Zealands største by, Auckland. Ombord var i alt 263 passagerer og ni besætningsmedlemmer. Ti passagerer og tre besætningsmedlemmer blev kørt til hospitalet for yderligere observation, og de fleste er ifølge Latam Airlines blevet hjemsendt. 

De tilskadekomne passagerer er fra Brasilien, Frankrig, Australien, Chile og New Zealand.

En passager og et besætningsmedlem er fortsat under observation på hospitalet med ikke-livstruende skader. Latam Airlines har ifølge Wall Street Journal undskyldt for hændelsen og udtalt, at selskabet vægter sikkerhed højt. Boeing er i gang med at indsamle mere information om hændelsen og lover at yde støtte til de passagerer, der måtte have behov for det.

Hændelsen har fundet sted i kølvandet af, at Boeings omdømme har været udfordret af en række flystyrt i 2018 og 2019 og problemer med sine flymodeller de seneste år. For nylig har selskabet været plaget af en sag om et sidepanel på et Boeing 737 Max 9 fly, der blev revet løs, mens flyet var i luften.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også