Volkswagen-biler ruller igen ud af fabrikkerne i stort tal

For første gang i tre år har Volkswagen-koncernen øget mængden af leverede biler. 
Volkswagen leverede et resultat efter skat på 17,9 milliarder euro. | Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix
Volkswagen leverede et resultat efter skat på 17,9 milliarder euro. | Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Efter tre år med faldende produktion lykkedes det sidste år igen for Volkswagen-koncernen at øge antallet af leverede biler med 12 procent til 9,2 millioner.

Det fremgår af den tyske bilkoncerns regnskab, der er offentliggjort torsdag og som viser et resultat efter skat på 17,9 milliarder euro - en fremgang på 13 procent i forhold til året før.

Mangel på bestemte dele - blandt andet mikrochips fra oversøiske producenter - har de seneste år betydet, at produktionen flere gange er gået i stå eller har kørt for nedsat kraft.

Men det skulle der altså være rådet bod på nu, og Volkswagen forventer derfor også at kunne øge produktionen med op mod tre procent i år.

Hvad salget angår, var der pæn tocifret fremgang i Europa og Nordamerika, mens man i Kina kun øgede omsætningen med 1,6 procent.

Her er Volkswagen ikke længere den bedst sælgende bilproducent, efter at man er overgået af den kinesiske konkurrent BYD, der har specialiseret sig i elbiler.

Det kan man ikke just sige om Volkswagen. Selv om antallet af solgte elbiler steg med 35 procent i årets løb, udgør elektriske biler kun 8,3 procent af den samlede omsætningen.

Volkswagen har for nylig meldt ud, at man vil gennemføre en større sparerunde, der blandt andet forventes at koste arbejdspladser, men også at øge det elektriske fokus.

Volkswagen-koncernen ejer mærker som VW, Skoda, Seat og Audi, men også luksusbrands som Porsche, Bentley og Lamborghini.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også