Oliepriserne falder efter Ruslands forventing om at øge udbuddet

Usikkerhed om efterspørgslen på flybrændstof spiller bl.a. ind på udviklingen, lyder det.
Foto: Jørgensen Jakob/Ritzau Scanpix
Foto: Jørgensen Jakob/Ritzau Scanpix

Oliepriserne falder tirsdag på grund af udsigten til stigende udbud fra Rusland, forsigtig handel forud for Federal Reserves møde om de amerikanske renter og usikkerhed om efterspørgslen på flybrændstof under sommerens rejsesæson.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 86,75 dollar mod 86,48 dollar mandag eftermiddag, men 87,10 mandag aften kl. 20. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,59 dollar mod 82,35 dollar mandag eftermiddag, men 82,95 mandag aften kl. 20.

I Rusland fortsætter bekymringerne om udbuddet som følge af øget eksport efter, at ukrainske angreb på landets olieinfrastruktur har været med til at presse priserne nedad.

”Angrebene vil sandsynligvis reducere den russiske råolieproduktion med op til 300 tusind tønder per dag ud over planlagte vedligeholdelseslukninger,” skriver analytikere fra JP Morgan i et kundenotat.

Rusland har dog planer om at øge olieeksporten i marts gennem sine vestlige havne med næsten 200.000 tønder per dag. Dog mod en månedlig plan på 2,15 mio. tønder per dag.

Olieprisen tynges desuden af usikkerhed om, hvordan de amerikanske rentesatser vil udvikle sig forud for Federal Reserves møde den 20. marts.

”Markedet er i konsolideringstilstand og afventer signaler om rentenedsættelser fra denne uges FOMC-møde,” siger Suvro Sarkar fra DBS Bank.

På efterspørgselssiden er analytikerne lidt forsigtige med hensyn til væksten i efterspørgslen på flybrændstof forud for sommerens rejsesæson. 

Analytikere fra BMI forventer, at de globale priser på flybrændstof vil stige med 5,4 pct. Dog ser de også, at en økonomisk afmatning vil dæmpe forbruget af flyrejser og dermed begrænse priserne på flybrændstof.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også