Tesla sendes ned i formarkedet efter trimmet kinesisk produktion

En opbremsning i salgsvæksten har fået Tesla til at sænke produktionen i Kina.
Tesla har sænket bilproduktionen i Kina ved at sænke arbejdstiden for de ansatte. | Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix
Tesla har sænket bilproduktionen i Kina ved at sænke arbejdstiden for de ansatte. | Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Elbilproducenten Tesla har sænket sin produktion af både Model Y og Model 3 i Kina. Produktionssænkningen følger en opbremsning i salgsvæksten og samtidig en fortsat intensiverende konkurrence på elbilområdet.

Det fortæller kilder til Bloomberg News.

Tesla har tidligere i marts instrueret sine ansatte på fabrikken i Shanghai til at sænke produktionen på både Model Y og Model 3 ved at nedbringe arbejdstiden til fem dage om ugen frem for seks og en halv, fortæller kilderne.

Aktien i Tesla, der ifølge Bloomberg News er den dårligst præsterende i S&P 500, falder fredag 3,9 pct. i formarkedet.

Tesla har i år også været mærket af en kraftigt stigende konkurrence på markedet for elbiler. Blandt andet fra kinesiske BYD, der i fjerde kvartal sidste år indtog tronen som den største elbilproducent i verden målt på antal biler produceret.

Efterspørgslen på elbiler er på det seneste svundet ind i Kina, USA og Europa. I Kina skyldes det ifølge Bloomberg News blandt andet, at regeringen har udfaset en række støtteordninger med udgangen af 2022.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også