Boeing igen under pres - luftfartsmyndigheder undersøger påstande fra whistleblower

Påstandene er dog ikke korrekte, udtaler Boeing.
Ifølge whistlebloweren skulle dele af skroget til en specifik flymodel være samlet forkert. | Foto: Logan Cyrus/AFP/Ritzau Scanpix
Ifølge whistlebloweren skulle dele af skroget til en specifik flymodel være samlet forkert. | Foto: Logan Cyrus/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Endnu en gang er Boeing i myndighedernes søgelys, da en whistleblower har anklaget selskabet for at dele af skroget i 737 Dreamliner-flyet er samlet forkert, så det kan svække flyet, og at den amerikanske flyproducents reparationsarbejde og efterfølgende test er udført forkert.

Det skriver New York Times.

Whistlebloweren er en ingeniør, som tidligere har arbejdet for Boeing, og de amerikanske luftfartsmyndigheder , Federal Aviation Administration, FAA, undersøger nu beskyldningerne.

Boeing selv afviser dog oplysningerne.

”Påstandene om den strukturelle integritet i 787’eren er ikke korrekte og repræsenterer ikke det omfattende arbejde, Boeing har udført for at sikre kvaliteten og den langsigtede sikkerhed for flyet over længere tid,” hedder det i en melding fra flyproducenten, som også oplyser, at det er i færd med sammen med FAA at analysere det langsigtede behov for inspektioner og vedligeholdelse.

Aktien i Boeing falder tirsdag med 2,3 pct. det er syvende handelsdag i træk med kursfald.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også