Tesla vil have aktionærer til igen at stemme om historisk lønpakke til Elon Musk

En domstol har tidligere afvist lønpakken til Tesla-topchefen.
Tesla-topchef Elon Musks løn bliver et emne på selskabets generalforsamling 13. juni. | Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
Tesla-topchef Elon Musks løn bliver et emne på selskabets generalforsamling 13. juni. | Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Elbilproducenten Tesla vil anmode sine aktionærer om igen at stemme om en lønpakke til selskabets topchef, Elon Musk, på hele 56 mia. dollar.

Tesla har i en indberetning oplyst, at aktionærerne også skal stemme om at flytte selskabets registrering til delstaten Texas frem for Delaware, skriver Bloomberg News.

Det var netop en domstol i Delaware, der i sin tid ugyldiggjorde den historisk høje lønpakke til Elon Musk.

Dommen kritiseres i indberetningen af Teslas bestyrelsesformand, Robyn Denholm, der anklager domstolen for at betvivle holdningen hos aktionærerne, der allerede havde stemt lønpakken igennem.

Lønpakken blev afvist af dommer Kathaleen St. J. McCormick, der ikke mente, at den var i investorernes interesse.

”Fordi retten i Delaware tvivlede på jeres beslutning, er Elon ikke blevet betalt for noget af sit arbejde for Tesla i de seneste seks år, der har hjulpet med at skabe betydelig vækst og værdi for aktionærerne,” skriver bestyrelsesformanden.

Tesla holder sin næste generalforsamling 13. juni.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også