Boeings kreditvurdering sat et hak ned – kun et niveau over junk

Flyproducentens kreditvurdering kan falde yderligere fremover, mener bureauet bag vurderingen.
Foto: Jason Redmond/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Jason Redmond/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Vurderingen af Boeings kreditværdighed er onsdag blevet sat et hak ned til ”Baa3” fra ”Baa2” hos amerikanske Moody’s, mens udsigterne for fremtidige justeringer af vurderingen samtidig sættes til ”negative”.

Det skriver Bloomberg News. 

Den nye vurdering betyder, at flyproducentens kreditværdighed blot svæver et niveau over det, som kaldes ”junk” og altså hænger i allernederste lag af det finere ”investment grade”, som for mange investeringsfonde er minimumskrav. 

Den ringere vurdering afspejler ifølge kreditvurderingsbureauet den ”utilstrækkelige udvikling i Boeings segment for kommercielle fly”. Det har medført et lavere niveau for den frie pengestrøm, end Moody’s havde forventet. 

Der er samtidig tegn på, at modvinden for Boeing, der har været ramt af en række sikkerhedsudfordringer, især med sin storsællert 737-MAX, ikke er holdt op med at blæse, og det anses for sandsynligt, at selskabet ikke vil være i stand til selv at skabe den nødvendige likviditet til at indfrie gæld for 4,3 mia. dollar og 8 mia. dollar, som forfalder til betaling i 2025 og 2026. 

Aktien i Boeing falder onsdag med 2,9 pct. på trods af, at tallene for første kvartal var bedre end ventet på både toplinjen, bundlinjen og for pengestrømmens vedkommende.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også