Myndigheder undersøger om Tesla-tilbagekaldelse hjalp

Tvivlen om effekten af en stor tilbagekaldelse af Teslas biler presser selskabets aktie.
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktien i Tesla faldt tirsdag med 3,8 pct. i kølvandet af nyheden om, at de amerikanske myndigheder har udbedt sig yderligere data for at undersøge, om den hidtil største ”tilbagekaldelse” af koncernens elbiler egentlig gjorde bilerne sikrere.

I et brev har National Highway Traffic Safety Admninistration, NHTSA, ifølge Bloomberg News spurgt elbilproducenten om, hvor mange mil forbrugerne benytter selskabets autopilot-software, og hvor ofte systemet beder chaufførerne om at have hænderne på rattet. 

Desuden vil myndighederne vide, hvordan Tesla når frem til at sætte chauffører i en uges karantæne i forhold til at bruge autopiloten, når tilstrækkelig med uopmærksomhed er blevet registreret. 

De yderligere informationer vedrører en undersøgelse af en tilbagekaldelse af mere end 2 mio. elbiler i december på baggrund af en efterfølgende registrering af 20 biluheld i de selvsamme biler. 

Tilbagekaldelsen skete dengang ikke fysisk, men via en software-opdatering, over-the-air, som det hedder, og den blev gennemført, da Tesla accepterede manglende kontrol og advarsler i systemet, som ifølge myndighederne kræver konstant opmærksomhed fra chaufførernes side. 

”Teslas svage chauffør-engagement-system var ikke passende for autopilotens lempelige driftsevner. Denne ubalance medførte et kritisk sikkerhedsgab mellem chaufførers forventning og autopilotens reelle evner,” hed det i april fra NHTSA.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også