Analytikere: Boeing bør udvikle et nyt fly for at genvinde terræn

Boeing halter efter konkurrenten Airbus, lyder vurderingen.
Et nyt fly snart kan hjælpe Boeing med at genvinde det terræn i forhold til Airbus | Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
Et nyt fly snart kan hjælpe Boeing med at genvinde det terræn i forhold til Airbus | Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

For mere end et årti siden tog Boeing en beslutning om ikke at udvikle et nyt fly for at holde trit med virksomhedens rival, Airbus. 

Nogle analytikere siger nu, at det at bygge et nyt fly snart kan hjælpe virksomheden med at genvinde det terræn, den har tabt til Airbus. Men det ville være svært og dyrt.

Det skriver The New York Times.

Boeings opdaterede version af 737’eren, 737 Max, havde to fatale ulykker i 2018 og 2019. Flytypen tiltrak sig igen opmærksomhed i starten af året, da et panel blæste ud af et af flyene under en flyvning i januar. 

Flyenes problemer har efterladt Boeing bag Airbus på det globale marked for single-aisle-fly.

Udviklingen af et nyt fly bliver en af de vigtigste beslutninger for den, der træder ind i rollen som administrerende direktør, fortæller Ken Herbert, der er luftfarts- og forsvarsanalytiker hos RBC Capital Markets.

De fleste analytikere forventer, at Airbus vil lancere et nyt fly i midten af det næste årti, hvilket er nogenlunde det samme tidspunkt, som Boeings snart afgående topchef, David Calhoun, har udset sig. 

Luftfartseksperter er uenige om, hvorvidt Airbus vil gå først eller vente med at følge Boeing, men fortæller, at den europæiske producent er godt positioneret.

I 2019 havde Airbus for første gang flere passagerfly i luften end Boeing, ifølge Cirium, der er en leverandør af luftfartsdata. Boeing er stadig førende, når det når det gælder større fly med to midtergange.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også